Fyra hästar på en dag

Igår var jag iväg till Vackervallen som ligger någonstans mellan Enköping och Sala ungefär i höjd med Ransta. Vi skulle kolla in lite hästar igen och de slutade med att jag provred fyra stycken och denna kille på bilderna blev jag kär i.

Lord heter han och är ett halvblod född 1998 efter Landlord. En himla trevlig häst och jag har nog aldrig ridit en häst som faktiskt svarat så väl på mina hjälper. Vid en första anblick tyckte jag att han såg så himla stor ut (175 cm) men efter att suttit upp ändrade jag åsikt helt, inte alls så stor i ridningen som jag hade förväntat mig!

Det är så himla kul att komma ut och kolla på hästar och speciellt när man känner att man klickar med någon!

/Isabelle

Massa idéer på inlägg nu

Tjolahopp! 
Jag fick hem hööks katalogen igår så ni kan ju gissa vad följande inläggen kommer handla om, hehe.
 
Idag får det bli ett litet vardags inlägg, man måste ju variera ni vet. 
Det är ju inte så jätte mycket att skriva om pga Alphas "skada" o allt men lite ska jag nog kunna klämma fram.
Häromdagen beställde jag 3 saker från hööks för nu är det gratis frakt om man handlar för över 200:- och oftast gör man ju det så klart att jag beställer lite, det kommer bilder på det jag beställde, dock var det bara en sak som var "rolig" resten är bara nödvändigt.
 
Igår var jag ganska duktig ändå, jag beställde klipptid till mig HELT SJÄLV!, jag hängde upp tvätt och slängde min tvätt i maskinen ( Mamma var på öland med min syster då så hon kunde ju inte fixa allt och pappa hann inte) så jag kände mig ändå ganska duktig.
 
Idag på förmiddagen var jag ute och fotade lite blommor, fjärilar m.m för jag har använt större delar av mitt bilförråd nu så jag måste ju fylla på, det blev väl sådär bilder, jag är jätte dålig på att ta bra kort på just blommor och sånt men någon bra blev det väl förhoppningsvis.
Jag är ju helt fast i serien The walking dead som jag sagt en gång tidigare och när jag började kolla på sista avsnittet på säsong 3 så öppnade sig himmeln, bokstavligt talat. Det var som att någon hälde hink efter hink rätt över oss.
Jag trodde att det skulle lätta lite och det gjorde det men sen kom en likadan skur till så fort som attan fick jag ta på mig foppatofflorna och springa ut till hästarna och ta in dom.
Det hade åskat lite så hästarna var ju lite "stressade" och rädda för det så självklart skulle Alpha krångla, det tog kanske 1 minut extra eftersom Alpha krånglade och den minuten räkte för att göra mig helt genomblöt, jaja så kan det gå, deras hage var serriöst som en pool. 
 
Pållarna får gå inne inatt och ha regntäcke i hagen imorgon så ska det nog fixa sig.
Puss♥'
Ni får en bild som jag tog för ganska längesen men jag är riktigt nöjd med den faktiskt, dock använde jag den redigerade bilden för att testa att sätta dit namn ;)
 

Hur ska en bra blogg vara?

Halloj!
"åsiktsinlägg" på G igen eftersom jag inte har något annat att skriva om för tillfället.
Denna gången ska det vara om hur JAG tycker att en bra blogg ska se ut och vara.
 

Headern:
Headern är det allra första man ser och det är ofta från den man får första intrycket.
Bra kvalité är A och O i en header tycker jag, är det en suddig och dålig kvalité på bilderna struntar man ofta i att kolla den bloggen för det känns lätt som att det inte är någon serriös m.m
Färgerna är viktig i en header också, jag föredrar ganska ljusa färger och gärna med någon text i fint typsnitt (heter det så..?)
En header blir som allra finast om den är enkel och stilren, är det 10 bilder + text på en header blir det väldigt lätt klottrigt vilket leder till att många drar sig för att börja läsa.
 
Designen: Även designen säger mycket om en blogg.
Jag tycker bäst om ljusa och lite svagt mönstrade bakgrunder, är det skrikiga färger och starka mönster blir det nästan lite jobbigt att kolla på och det är ju inte så himla bra, eller hur?
Bakgrund och annat är vilktigt att det matchar med headern, har du en rosa header är det inte jätte snyggt med t.e.x orange bakgrund. Även texten i headern (om du har någon) är ganska bra om man matchar någolunda med texten i rubriker m.m, har du skrivstilstext på headern så iallafall jag en mer "söthetskännsla" vilket jag tycker att resten av det ska göra med så matcha, det gillar vi.
Texten i blogginläggen ska vara helt vanlig text, ingen konstig fet stil eller krusiv, helt vanlig!
Vissa ord eller meningar kan man ju självklart ha fet eller krusiv men i det stora hela ska man hålla sig till vanlig text.
 
Inlägg: Inlägg är det viktigaste på en blogg så därför måste mån hålla dom så bra som möjligt.
STAVA RÄTT! Det är nummer ett (haha det rimmade). Att läsa inlägg som har flera felstavningar är sjukt irriterande, jag stavar såklart också fel ibland men är det något ord man är osäker på så fråga någon som vet eller kolla stavnings grejen som finns på de flesta bloggar.
Rubrikerna är också viktiga, en tråkig/dålig rubrik lockar ju inte särskilt många till att kolla in inlägget.
Skriv INTE massa utromstecken eller frågetecken det är så fruktansvärt jobbigt (!!!!!!!!!) eller när man skriver t.e.x det var såååååååååååååå kul!!!!! så skippa det.
Skipa även alla emoys, en eller två är väl inte sån big deal men när det är en efter varje mening blir det väldigt lätt oserriöst.
Mycket bilder med bra kvalité brukar också vara väldigt bra om man vill ha fler tittare så bilder gör väldigt mycket till en blogg.
Nu till det sista och viktigaste..VARIERA.. skriver du om vad du gjort en dag skriv åsikter någon annan dag eller lägg upp massa fina bilder, har du en hästblogg skriv om massa olika häst saker, hissar o dissar allt som har med hästar att göra, mode blogg, sätt ihop stilar testa olika kläder och fota. va KREATIVA, man måste inte skriva åsikter om samma saker som alla andra gör, skriv något eget!
 
 
Jag ska vara ärlig och säga att jag inte "följer" allt detta men just nu gör jag så gott jag kan, när Alpha har blivit okej och träningar o tävlingar har dragit igång, då startar bloggen PÅRIKTIGT! 
KRAM♥