Första dressyrträningen

Var på första dressyrträningen i Braås idag och det var ju verkligen dressyr! Innan har jag ju suttit på en gammal trött ridskolehäst o bara åkt, nu red jag.
Jag fick ju låna häst på ridskolan och det är ju bra att rida olika hästar men jag tycker att det är så sjukt jobbigt att rida andra hästar än Alpha, jag vet ju precis hur han är och vad jag ska göra men han får ju vara med vecka 39 sen.
Det gick bra iallafall, jag red på Hajen och farten var densamma som Alpha men Hajen var bra mycket mjukare och följsammare i munnen, vi red mycket på böjda spår och mycket tempoväxlingar vilket jag också behöver öva med alpha så det var super.
Det jag skulle tänka på mest var att skjuta på mer med sätet och att ge lite mer eftergift så han gick på lite bättre frammot annars tyckte Cicci som hon heter att det såg riktigt bra ut.
 

Att galoppera på en stubbåker

De senaste dagarna har jag valt att rida på stubbåkern, passa på lite medans den finns kvar så att säga! Jag tror inte att det finns så mycket härligare än att galoppera så snabbt det bara går på en åker. Helt annorlunda än att vara "instängd" i en paddock.
 
Blir lite tyngre för hästen också och det är nog himla bra träning! Kanske inte att rida där jämnt men att varva lite med! 
 
 

Tävlings fix med Amanda

Från klockan halv 7 till 8 på på kvällen hjälpte jag Amanda att fixa Paloma inför tävling som hon skulle på. Jag tillförde inte så jätte mycket kanske för jag är värdelös på att knoppa och fläta så hon fick ha flät lektion med mig .
När jag kom hem vid lite efter 8 gick jag raka vägen till stallet för Alpha hade inte blivit riden än, det gick bra tycker jag, det kunde ju gått lite bättre men jag kan inte kräva jätte mycket av honom heller eftersom han inte ens blir travad.
Idag ska han ju fortfarande bara skrittas och sen ska jag, Agnes och pappa kanske iväg och bada med